Hoe kies je de juiste maat van snowboardschoenen?

De maat van snowboardschoenen staat vermeld in de maat van MONDO POINT, in het artikel leer je wat het is en hoe je precies je voetlengte meet voor de juiste keuze.

Ga met je rug tegen de muur staan ​​en schuif je hiel tegen de muur en meet nauwkeurig de lengte van je voet in cm (van hiel tot teen). Rond de maat af op 0,5 cm. (bijvoorbeeld 26,3 = 26,5, 28,7 = 29 of 26,8 = 27,0). Onthoud dat als je voornamelijk dikkere sokken gebruikt, je gerust het cijfer 1-1,5 kunt toevoegen.

De onderstaande tabel met markeringen voor schoenmaten kunt u ook helpen.

 

AANSLUITSYSTEMEN VOOR SNOWBOARDSCHOENEN

Klassieke vetersluiting
Dit is een eenvoudig vetersysteem (net als bij klassieke schoenen). Dit systeem voor het aanhalen van snowboardschoenen is beproefd. Het klassieke aanhaalsysteem heeft één nadeel, namelijk de langdurige en niet erg comfortabele bediening.

BOA-systeem
In plaats van veters hebben de schoenen een wiel waarop eenvoudig een staalkabel wordt gewikkeld, waardoor de schoen goed vastzit. Dit aanhaalsysteem is heel eenvoudig, snel en gemakkelijk te bedienen. Het is betrouwbaar en beproefd.

QUICK FIT-systeem
aanhaalmechanisme, zeer bekend voor het aanspannen van de binnenschoen. Dit aanhaalsysteem is snel en eenvoudig, waardoor het mogelijk is om de schoen snel en moeiteloos aan te trekken.