ski's SALOMON X-DRIVE 8.0 Ti2, black/orange, X-CHASSIS, Woodcore, Ti2 + Salomon XT12
uitverkocht
Korting 62%
680 €

260 €

Toevoegen aan verlanglijst
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Reference:
LY_1240
Fabrikanten:
SALOMON
Binding:
Salomon XT 12
Voor wie:
Unisex / Heren
Type ski:
All mountain / All round
Type skiër:
Recreatief / Gevorderde / Expert

Randen en belag in perfecte staat.

De Salomon X-Drive 8.0 is exact dezelfde ski als de X-Drive 8.8 FS echter met 80 mm onder de voet nog meer piste georiënteerd.Door de relatief korte radius is de ski zeer goed te carven en zijn gesneden bochten een waar genoegen.

Desalniettemin kan je met de 8.0 prima door het terrein en de buckles.Een uitstekende allmountain ski voor een zwaardere maar zeker ook technischvaardige en meer piste georiënteerde skiër.

- All-Terrain Rocker 2.0 : Salomons meest veelzijdige rocker variant.

De geleidelijke rocker garandeert float in de poeder en kan goed veranderingen in het terrein opvangen.

De Rocker 2.0 wordt gecombineerd met camber (voorspanning) welke zorgt voor een solide kantengrip over de gehele lengte van de ski en zorgt de camber voor levendigheid.

Door de tip en toevoeging van tail rocker is de ski zelfs vanuit vlakke positie eenvoudig te sturen. Zo blijft deze wendbaar in terrein en dankzij de camber stabiel op hoge snelheid.

- Grip en precisie / X-Chassis : Carbon power bands (x-vormig frame) zorgen voor meer torsiestijfheid en hierdoor voor een nog betere kantengrip en stabiliteit met name op hoge snelheid. Hierdoor is de kans op uitbreken in je carvebocht minimaal.

- Terrein absorptie : All-Terrain Rocker biedt een optimale balans en stabiliteit in nagenoeg alle omstandigheden en terrein.

- Stabiliteit - Basalt : Basalt in de ski zorgt voor betere demping, minder trillingen en veel betere stabiliteit.

- Single TI Laminate : Op de kern is een extra laag titanium in de ski gelamineerd. Deze loopt van halverwege de tip tot halverwege de tail.

- De ski wordt hierdoor stabieler, krijgt een betere demping en betere grip.

- Full Sandwich Sidewalls : Met ABS plastic versterkte sidewalls voor extra duurzaamheid en voegt wat extra stijfheid toe onder de voet.- RKS (Rocker Stabilizer) : 3D composiet versterkte delen in de rocker zones zorgen voor een sterkere tip en tail. Hierdoor zijn zowel de in- als uitstuurfase veel stabieler.

- Light Density Full Woodcore : Een over de gehele lengte lichtgewicht kern van gelamineerd populieren hout zorgt voor een gewichtsbesparing van 15% t.o.v. de normale Full Woodcore.

- Koroyd tip : De super lichte honingraad / Koroyd inzet, verstevigd met ABS, bespaard veel gewicht in de tip & tail en verhoogd de demping.

- Makkelijker sturen en verhoogde wendbaarheid.- Power Transfer Platform : Technische rubbers (elastomeren) aan de uiteneinde van het X-Chassis zorgen voor een geleiderlijkere krachtsoverbrenging op de kanten en filteren de trillingen.

- Glossy topsheet : Sterke glanzende topsheet.

- Tip en Tail Protector : Protectie op de tail beschermt tegen delaminatie of het beschadigen van de ski.